Granitor. Jedno urządzenie, mnóstwo zadowolonych klientów

Granitor. Jedno urządzenie, mnóstwo zadowolonych klientów
26 Lis
10:27

Granitor jest urządzeniem, które świetnie sprawdzi się w wielu punktach gastronomicznych, takich jak kawiarnie czy lodziarnie. Z jego pomocą można przygotować smaczne i orzeźwiające desery, które sprawdzą się podczas okresu wakacyjnego, ale i nie tylko. Maszyna może być również wykorzystywana podczas imprez plenerowych – pikników, festynów oraz koncertów. Może zatem służyć w lokalach stacjonarnych, albo – podobnie jak maszyny do waty cukrowej czy popcornu – być wyposażeniem mobilnego punktu sprzedaży deserów.

Pyszny deser na wyciągnięcie ręki

Smaczną alternatywą dla lodów czy sorbetów jest granita – mrożony deser robiony na bazie soków owocowych, który ma ziarnistą strukturę. Taki przysmak przyniesie orzeźwienie podczas letnich dni, dlatego też granitory to popularne uzupełnienie food trucków w pobliżu plaż, punktów turystycznych czy różnych atrakcjach. Co więcej może on stać się także atrakcją np. przyjęcia urodzinowego. Urządzenie to przygotuje także inne napoje czy przekąski, np. koktajle, drinki czy lemoniady. Dzięki swoim szerokim zastosowaniom, maszyna ta może zastępować inne urządzenia przygotowujące desery tego typu.

Szeroki wybór granitorów 

Urządzenia występują w wielu modelach i wariantach. W zależności od wielkości punktu gastronomicznego i zapotrzebowania na pyszne desery, można wybierać spośród granitorów z jednym pojemnikiem lub większą ich ilością. Te z nich, które posiadają dwa, trzy lub więcej zbiorników mogą w tym samym czasie przygotowywać różne desery o wielu smakach. Dzięki stałej pracy konsystencja granity pozostaje ziarnista, co stanowi jej charakterystyczną cechę. Co więcej, pomimo ciągłej pracy granitory zachowują swoją wydajność – przystosowane są do pracy nawet do 12 godzin bez przerwy. Zbiorniki zazwyczaj wyposażone są w praktyczne kraniki, które ułatwiają nakładanie produktu do kubeczków. Takie rozwiązanie pozwala na zachowanie czystości w miejscu pracy. Różne modele tego urządzenia różnią się między sobą także pojemnością – pojemniki mogą mieć pojemność np. 6, 12 czy nawet 15 litrów. Im są większe, tym większość ilość produktu mogą przygotować. Regulować można także poziomy rozdrabniania i twardości deserów. Gumowe nóżki zapewniają stabilność urządzenia, a tacka umieszczona pod kranikami uniemożliwia zabrudzenie stołu czy blatu, ułatwia także sprzątanie maszyny. Urządzenia te wykonywane są z nieszkodliwych dla ludzi materiałów, które posłużą przez długi czas. Modele energooszczędne umożliwiają wydajną pracę przy niskim zużyciu energii, co pozwala zniwelować koszty produkcji. Decydując się na granitor można mieć pewność, że jego obecność przyciągnie rzesze klientów i to nie tylko w okresie letnim czy wakacyjnym.

«

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *